dec 14, 2020 | Algemeen, Nieuws, Supermarkten en retail
Een witte kerst zit er dit jaar helaas niet in, net als veel van de voorgaande jaren. De Amsterdamse startup SUNT vindt dat we ons dit jaar dan maar in moeten zetten voor een groene kerst. In december wordt er nog steeds elk jaar voor miljoenen aan voedsel verspild....
dec 10, 2020 | Algemeen, Instellingen, Nieuws
Van al het groente en fruit wordt er rond de 10% verspild omdat het krom of niet mooi genoeg is. Met de smaak van deze groenten en vruchten is echter niks aan de hand. De onderneming Kromkommer heeft daarom een lespakket opgezet voor scholen. Hierdoor wordt aan...
dec 2, 2020 | Algemeen, Boeren en tuinders, Nieuws
Vanaf 2021 wordt er in het EU-schoolfruitprogramma ook krom schoolfruit opgenomen. Hieronder vallen fruit, maar ook groenten, die normaal gesproken weggegooid worden alleen omdat ze er een beetje krom of anders uit zien. De groenten en fruit zijn verder nog helemaal...
dec 2, 2020 | Algemeen, Instellingen, Nieuws, Producenten, Tech en ontwikkelingen
Brave New Food lanceert een startup-platform omtrent voedselverspilling en duurzaamheid. Hun doel is hiermee op zoek te gaan naar innovatieve ideeën om voedselverspilling tegen te gaan. De transitie naar een duurzamer voedselsysteem moet volgens hen sneller en...
nov 22, 2020 | Algemeen, Nieuws, Supermarkten en retail
De Rotterdamse startup VeggiHap maakt pasta die voor de helft uit afgedankte groenten of groene bananen bestaat. “Pasta is de koning van de snelle maaltijden”, aldus Sean Patrick, oprichter van het bedrijf. Wat uniek is aan de pasta van VeggiHap is het juiste...
nov 22, 2020 | Algemeen, Nieuws, Supermarkten en retail
In Nieuw-Zeeland heeft de startup YY Nation een nieuwe collectie ecoschoenen opgezet. De schoenen zijn van bijzondere materialen gemaakt, namelijk ananasschil, bamboe en suikerriet o.a. De schoenen van het in Wellington gevestigde YY Nation zijn bedoeld om in de...
nov 9, 2020 | Algemeen, Boeren en tuinders, Nieuws, Tech en ontwikkelingen
Wageningen Food & Biobased Research heeft een bewaaradvies tool ontworpen om telers van appels en peren te helpen met het instellen van bewaarcondities van deze vruchten. Door dit bewaaradvies kan voedselverspilling worden teruggedrongen. Bewaaradvies Tool...
nov 8, 2020 | Algemeen, Instellingen, Nieuws, Op de agenda
Binnenkort organiseren Stichting Samen Tegen Voedselverspilling en het Sustainable Food Initiative een webinar voor bedrijven over de mogelijkheden bij het verwerken van reststromen. Dit doen zij samen met de Topsector Agri & Food en Food Tech Brainport. In de...
nov 8, 2020 | Algemeen, Instellingen, Nieuws
De startup BestelBewuster heeft recent een gratis instapversie van hun dienst uitgebracht. Deze is bedoeld om het makkelijker te maken voor cateraars om voedselverspilling tegen te gaan in hun dagelijkse werkzaamheden. Dit doet BestelBewuster met behulp van hun zelf...