mrt 4, 2019 | Algemeen, Nieuws
4-03-2019 – De campagne ‘Hoe #verspillingsvrij ben jij?’ van de stichting Samen Tegen Voedselverspilling start vandaag en gaat consumenten helpen hun voedselverspilling te verminderen. Minder voedsel verspillen is beter voor het milieu én je portemonnee. Via...
feb 3, 2021 | Algemeen, Nieuws, Producenten, Supermarkten en retail
UTRECHT – Een foodwinkel openen in coronatijd, je moet het maar durven. Toch doen ondernemers Mart en Daan het. Wat begon als een pakket om voedsel direct aan de consument te leveren, is uitgemond in een pop-up store met een breed aanbod aan lokale, Utrechtse...
feb 3, 2021 | Algemeen, Nieuws
In 2021 gaat in de gemeente Meierijstad het Circular Food Center openen. Dit is een Europees kennis- en ontmoetingscentrum op het gebied van voedselverspilling. Het centrum moet wereldwijd het voorbeeld worden voor het tegengaan van voedselverspilling. Jaarlijks 1...
feb 1, 2021 | Algemeen, Nieuws, Op de agenda
In de week van maandag 1 tot en met zaterdag 6 februari vindt de landelijke Week van de Circulaire Economie plaats. Dit (digitale) evenement wordt georganiseerd door ondernemers, organisaties en overheidsinstellingen die andere professionals meenemen in de circulaire...
jan 24, 2021 | Algemeen, Horeca, Nieuws, Op de agenda
Horecava is al 65 jaar de plek voor vakmensen in de wereld van eten, drinken en buitenhuis slapen. Door de toenemende coronamaatregelen heeft de Horecava besloten om in 2021 virtueel plaats te vinden, onder de naam Horecava Limited. Carlijn Groen, Director Food...
jan 20, 2021 | Algemeen, Nieuws, Onderzoeken, Onderzoeksnieuws
Huishoudens verspillen tot wel 65% minder groenten als het als convenience product wordt aangeboden. Dat blijkt uit nieuw promotieonderzoek van Marit Luiting-Drijfhout voor de Rijksuniversiteit Groningen. In het onderzoek werd gekeken naar hoe consumenten keuzes maken...
jan 20, 2021 | Algemeen, Nieuws, Onderzoeken
Consumenten hechten steeds meer waarde aan een duurzame verpakking bij de aankoop van groenten en fruit. Bijna een derde van de Nederlandse klanten zou hier meer voor willen betalen. Dit blijkt uit een nieuw onderzoek van ABN Amro. Tegelijkertijd willen de consumenten...
jan 18, 2021 | Algemeen, Nieuws, Supermarkten en retail
PLUS zet zich in om zo min mogelijk voedsel te verspillen. Dat begint met bewust inkopen waardoor de supermarktketen zo min mogelijk voedsel weggooit. Blijven er toch producten over dan zoekt PLUS actief naar alternatieven. De samenwerking met Too Good To Go is daar...
dec 31, 2020 | Algemeen, Horeca, Nieuws
President Xi Jinping van China heeft besloten om de strijd tegen voedselverspilling een stapje verder te nemen. Onder zijn campagne ‘Operatie Leeg Bord’ worden bedrijven die voedselverspilling promoten of faciliteren mogelijk beboet. Hetzelfde geldt voor mensen die in...
dec 21, 2020 | Algemeen, Nieuws, Tech en ontwikkelingen
Onder consumenten blijkt een positieve houding te heersen over een slimme houdbaarsheidsindicator die op producten in maaltijdboxen zit. Wageningen Food & Biobased Research concludeert dit na hun onderzoek onder zo’n 1.500 klanten van HelloFresh. De...
dec 16, 2020 | Algemeen, Nieuws, Tech en ontwikkelingen
Google heeft in samenwerking met chef’s, supermarkten en telers een software tegen voedselverspilling gecreëerd. Deze software zorgt ervoor dat overgebleven voedsel zo snel mogelijk en zo slim mogelijk herverdeeld wordt over plekken waar het wél nodig is. Ook kijkt de...