Onderzoeksnieuws
Radio1: Koekjes van retourbrood
Samen gooien we ieder jaar voor vier miljard euro aan eten weg. Een deel daarvan belandt in de afvalbak in onze eigen keuken. Maar ook bij de productie van ons eten vindt verspilling van grondstoffen plaats. Op de Wageningen Universiteit houdt een onderzoeksgroep zich...
Verwarrende houdbaarheidsdata belangrijke oorzaak voedselverspilling
01-07-2016 | Volgens 1 op 2 consumenten is de houdbaarheidsdatum op verpakkingen van voeding de belangrijkste oorzaak van voedselverspilling. Omdat 1 op 4 het verschil tussen ‘Tenminste Houdbaar Tot’ (THT) en ‘Te Gebruiken Tot’ (TGT) niet kent, belandt veel voedsel in...
‘Bedrijven zitten bovenop data voedselverspilling’
23-05-2016 | Publiek-private samenwerking in de keten is nodig om een solide aanpak van voedselverspilling van de grond te krijgen . Als ketenpartijen samen de mouwen opstropen, dan kan dit leiden tot minder kosten en zelfs meer verkopen. Dit blijkt uit een...
Platform en testlab tegen voedselverspilling start
25-05-2016 | Om voedselverspilling aan te pakken is ‘The Source Shakers – adding value to your food business’ gelanceerd. Dit is een ‘one-stop-shop’ platform en testlab, voor ondernemers in food & agri die op zoek zijn naar oplossingen. Dat bericht EVMI. The...
Retourbrood wordt ingrediënt voor koek en koekjes
Innovatieproject onderzoekt kansen voor nieuwe producten Retourbrood dat van supermarkten teruggaat naar bakkerijen kan dienen als ingrediënt voor ontbijtkoek en koekjes. Het European Bakery Innovation Centre (Ebic) onderzocht hoe retourbrood hoogwaardiger kan worden...
Bedrijfsleven en wetenschap samen op stoom met innovaties tegen voedselverspilling
Resultaten onderzoeksprojecten CARVE en TIFN: ketensamenwerking cruciaal Veghel, 18 mei 2016 - Een groot aantal levensmiddelenfabrikanten en supermarkten werkten de afgelopen jaren samen met onderzoekers van Wageningen UR Food & Biobased Research* en Top Institute...
Voedselverspilling in de keten | Carve pakt handschoen op
Miljoenen kilo's voedsel belanden jaarlijks in de vuilnisbak. En dat gebeurt niet alleen in de keuken van de eindconsument, maar ook in de keten van productie tot winkelmandje. Het programma Carve probeert bedrijven zich hiervan bewust te maken, zodat verspilling kan...
18 mei | Estafette-bijeenkomst onderzoek naar voedselverspilling
29-04-2016 | De Alliantie Verduurzaming Voedsel en Wageningen UR Food & Biobased Research startten in 2015 het project CARVE (across supply Chain Action program Reduction of food waste, improved Valorisation & Resource Efficiency) om voedselverspilling in de...
Retourbrood als ingrediënt voor koekjes en ontbijtkoek
24-03-2016 | Retourbrood is geschikt als ingrediënt voor de productie van ontbijtkoek en koekjes. Dat blijkt uit een innovatieproject van het European Bakery Innovation Centre. Het innovatieproject is onderdeel van Carve, een meerjarig publiek-privaat...