Onderzoeksnieuws

Radio1: Koekjes van retourbrood

Radio1: Koekjes van retourbrood

Samen gooien we ieder jaar voor vier miljard euro aan eten weg. Een deel daarvan belandt in de afvalbak in onze eigen keuken. Maar ook bij de productie van ons eten vindt verspilling van grondstoffen plaats. Op de Wageningen Universiteit houdt een onderzoeksgroep zich...

Retourbrood wordt ingrediënt voor koek en  koekjes

Retourbrood wordt ingrediënt voor koek en koekjes

Innovatieproject onderzoekt kansen voor nieuwe producten Retourbrood dat van supermarkten teruggaat naar bakkerijen kan dienen als ingrediënt voor ontbijtkoek en koekjes. Het European Bakery Innovation Centre (Ebic) onderzocht hoe retourbrood hoogwaardiger kan worden...

Voedselverspilling in de keten | Carve pakt handschoen op

Voedselverspilling in de keten | Carve pakt handschoen op

Miljoenen kilo's voedsel belanden jaarlijks in de vuilnisbak. En dat gebeurt niet alleen in de keuken van de eindconsument, maar ook in de keten van productie tot winkelmandje. Het programma Carve probeert bedrijven zich hiervan bewust te maken, zodat verspilling kan...

No Waste Network werkt samen met: