Relevante onderzoeken

REPORT: digital roadmap for a circular economy

REPORT: digital roadmap for a circular economy

05-07-2019 | EIT Climate-KIC, along with several European stakeholders, is advocating for the alignment of the EU’s circular economy and digital agendas in a discussion paper published today. The paper paves the way for a more extensive final study, scheduled to be...

Aanpak voedselverspilling zorgorganisaties levert besparing op

Aanpak voedselverspilling zorgorganisaties levert besparing op

14-09-2017 | De helft minder voedselverspilling, gestegen maaltijdtevredenheid en duurzamer eten. Dat hebben bijna honderd Nederlandse zorgorganisaties het afgelopen jaar bereikt. Het levert een besparing van ongeveer € 5 mln. Dat blijkt uit de resultaten van het...

Minder voedselverspilling bij gebruik van diepvriesproducten

Minder voedselverspilling bij gebruik van diepvriesproducten

18-07-2017 | Consumenten gooien naar verhouding minder diepgevroren groente, aardappelproducten en rood fruit weg dan de verse variant of het alternatief in blik of pot. Dat is één van de uitkomsten uit het onderzoek van Wageningen University & Research naar de...

Oplegnotitie Voedselverspilling bij huishoudens in Nederland in 2016

Oplegnotitie Voedselverspilling bij huishoudens in Nederland in 2016

In opdracht van de Ministeries van Infrastructuur en Milieu en Economische Zaken is eind 2016 onderzoek gedaan naar voedselverspilling bij huishoudens in Nederland. Dit is eerder gedaan in 2010 en 2013. In 2016 heeft CREM Waste Management een sorteeranalyse van vast...

Bedrijven en onderzoekers werken samen in CARVE

Bedrijven en onderzoekers werken samen in CARVE

09-03-2017 | Bedrijven in de voedselketen en onderzoekers van Wageningen Food & Biobased Research werken samen aan de vermindering van voedselverspilling. Dat doen ze in het project CARVE. Daar komen onderwerpen aan bod zoals efficiënter gebruik van grondstoffen...

‘Bedrijven zitten bovenop data voedselverspilling’

‘Bedrijven zitten bovenop data voedselverspilling’

23-05-2016 | Publiek-private samenwerking in de keten is nodig om een solide aanpak van voedselverspilling van de grond te krijgen . Als ketenpartijen samen de mouwen opstropen, dan kan dit leiden tot minder kosten en zelfs meer  verkopen. Dit blijkt uit een...

Platform en testlab tegen voedselverspilling start

Platform en testlab tegen voedselverspilling start

25-05-2016 | Om voedselverspilling aan te pakken is ‘The Source Shakers – adding value to your food business’ gelanceerd. Dit is een ‘one-stop-shop’ platform en testlab, voor ondernemers in food & agri die op zoek zijn naar oplossingen. Dat bericht EVMI. The...

No Waste Network werkt samen met: