Horeca

In het nieuws

Bedrijven willen voedselverspilling met de helft verminderen

Bedrijven willen voedselverspilling met de helft verminderen

28-12-2018 | In 2030 de voedselverspilling in Nederland terugdringen naar 1 miljoen ton per jaar: dat is de missie van Stichting Samen tegen Voedselverspilling, die deze week is opgericht.  Voor dit doel is er nu vijftien miljoen euro beschikbaar, waarvan bijna de...

Niet weggegooid eten bij de Buuf

Niet weggegooid eten bij de Buuf

28-11-2018 | Elke woensdag een heerlijk driegangendiner bij Bie de Buuf. Half november openden zij in samenwerking met de Culinaire Vakschool Groningen een Food Waste Restaurant. “Bie de Buuf houdt niet van eten weggooien daarom strunen wij wekelijks voor jullie naar...

EKO Horeca kookworkshops op de BioBeurs

EKO Horeca kookworkshops op de BioBeurs

Op 23 en 24 januari vindt de BioBeurs weer plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Dit jaar is er ook een Foodplein waar verschillende workshops gegeven zullen worden voor horecaondernemers die graag meer met biologisch willen doen. “Het aandeel biologisch in de...

Half miljoen kommen soep voor de Voedselbank

Half miljoen kommen soep voor de Voedselbank

17-11-2018 | Een soepmaker bestrijdt voedselverspilling en maakt gezonde ambachtelijke soepen van geredde groenten. Hij verkoopt deze aan bedrijven en instellingen die maatschappelijk verantwoord ondernemen belangrijk vinden. Voor elke kom soep die verkocht wordt,...

Oplossing voor voedselverspilling in de horeca: minder eten op je bord

Oplossing voor voedselverspilling in de horeca: minder eten op je bord

16-11-2018 | Meer dan 55.000 ton voedsel wordt jaarlijks in de horeca weggegooid. Dat zijn 83 miljoen borden eten. Puur omdat de klant een te grote portie krijgt en die niet op krijgt. Pijnlijk, vinden horeca-ondernemers ook zelf. Je komt als gast een restaurant...

Starbucks vermindert voedselverspilling

Starbucks vermindert voedselverspilling

08-11-2018 | Starbucks heeft aangekondigd haar samenwerking met Action Against Hunger uit te breiden naar Oostenrijk, Nederland, Zwitserland en Frankrijk. Hiermee nemen de inspanningen van de koffieketen om voedselverspilling aan te pakken versterkt. De samenwerking...

De doggybag wordt heel langzaam populairder

De doggybag wordt heel langzaam populairder

09-10-2018 | Nederlanders vragen in het restaurant nog steeds niet heel gemakkelijk om een doggybag waarin ze voedsel kunnen meenemen dat over is, maar het percentage 'doggybag-vragers' stijgt wel blijkt uit onderzoek van Natuur & Milieu. Van de ondervraagden...

Dutch Cuisine en KHN werken samen aan duurzame menu’s in de horeca

Dutch Cuisine en KHN werken samen aan duurzame menu’s in de horeca

05-10-2018 | Vandaag is de aftrap van de Dutch Agri Food week. Voor Dutch Cuisine en Koninklijke Horeca Nederland (KHN) hét moment om hun samenwerking te bekrachtigen. KHN en Dutch Cuisine gaan actief aandacht geven aan de ‘verduurzaming’ of ‘vergroening’ van de...

Jasper Gronert van Famous Flavours heeft no waste menu ontwikkeld

Jasper Gronert van Famous Flavours heeft no waste menu ontwikkeld

04-10-2018 | Geen enkele cateraar gooit na een event graag het nog overgebleven voedsel weg. Het is met liefde bereid, nog van prima kwaliteit, maar het aantal no-shows was helaas fors hoger dan het aantal gasten waarop werd gerekend. Dus helaas, weg ermee. Als...

Growing Ideas – Sappenbar kiest voor buitenbeentjes

Growing Ideas – Sappenbar kiest voor buitenbeentjes

10-09-2018 | Een aardbei die te groot is voor de supermarkt belandt op de composthoop. Zonde, dacht Mineke Rezelman. Samen met haar broer maakt ze nu sap van deze buitenbeentjes. Door haar werk voor Rabobank kwam Rezelman al in aanraking met allerlei vormen van...

Rabobank vraagt aandacht voor voedselverspilling tijdens Appelpop

Rabobank vraagt aandacht voor voedselverspilling tijdens Appelpop

03-09-2018 | Op vrijdag 7 en zaterdag 8 september kunnen bezoekers van Appelpop de heerlijke Betuwse Krenkelaar, gemaakt van restfruit, proeven bij de Rabo Foodtrailer op het promoplein. De bank vraagt hiermee aandacht voor voedselverspilling en een duurzame...

Britse Lidl verkoopt beschadigd groente en fruit voor een prikkie

Britse Lidl verkoopt beschadigd groente en fruit voor een prikkie

03-08-2018 | Supermarktketen Lidl biedt Britse klanten binnenkort dozen gevuld met 5 kilogram aan beschadigd groente en fruit aan voor het zachte prijsje van 1,50 pond (1,70 euro). Het gaat om een proef die valt onder het Too Good To Waste-programma tegen...

HEMA werkt aan duurzamer aanbod en minder voedselverspilling

27-07-2018 | HEMA meldt in het duurzaamheidsverslag 2017 onder andere over de stappen die zijn gezet in het bestrijden van voedselverspilling en bij het aanbieden van Beter Leven producten in vier verschillende kanalen: restaurants, take away, vers gesneden en...

Greenhouse Utrecht; showcase voor een circulair restaurant

Greenhouse Utrecht; showcase voor een circulair restaurant

02-05-2018 | Bedrijven willen steeds duurzamer werken. Dat wordt gevraagd vanuit de maatschappij en blijkt, vaak op termijn, kostenbesparend te werken. Maar hoe pak je dat aan? In ontmoetingscentrum The Green house in Utrecht wordt er naar gestreefd om een circulaire...

Kleiner dienblad, grotere salade bij KLM na cao-akkoord

Kleiner dienblad, grotere salade bij KLM na cao-akkoord

19-06-2018 | KLM gaat zijn dienstverlening aan boord flink aanpassen om het wegvallen van een cabinemedewerker aan boord op te vangen. Vanaf 1 juli krijgen economypassagiers op negen intercontinentale vluchten anders te eten. Na maanden arbeidsonrust, waarbij zelfs...

No Waste Network werkt samen met: