Horeca

In het nieuws

Nel Schellekens: ‘Voedsel wegsmijten kan echt niet meer’

Nel Schellekens: ‘Voedsel wegsmijten kan echt niet meer’

Nel Schellekens, dé no waste en slow food chef van Nederland, plant haar wortels opnieuw op Winterswijkse bodem. Ze opent een Culinaire Proeftuin waar ze kookt van kop tot kont en van schil tot pit. Ook ‘mannenvlees’ van bokken, beren en ossen kan nog steeds rekenen...

Camerasysteem houdt voedselverspilling bij

Camerasysteem houdt voedselverspilling bij

Wat gooit een restaurant allemaal weg aan eten? Een nieuw Brits systeem houdt dat bij met een camera, een touchscreen en een zelflerend algoritme. Britse restaurants gooiden in 2016 voor 720 miljoen pond aan eten weg. Dat verdwijnt allemaal via de vuilnisbak, dus die...

EU helpt lidstaten voedselverspilling te meten

EU helpt lidstaten voedselverspilling te meten

08-05-2019 | Voedselverspilling is een serieus probleem zonder concrete oplossing, deels omdat er te weinig informatie beschikbaar is over verspilling in de keten. De Europese Commissie wil daar verandering in brengen met een gemeenschappelijke methodologie om...

De duurzame horeca rukt steeds verder op

De duurzame horeca rukt steeds verder op

01-05-2019 | Eerlijke visrestaurants, regiokeuken of vegetarisch, duurzaam eten is in verschillende vormen al ruim in de horeca al aan te treffen. Voor duurzame horecabedrijven is er de Green Key certificering, en voor de kwaliteit van de groene keuken is er sinds...

REPORT: Hoe overheden, bedrijven en consumenten kunnen bijdragen aan een duurzaam voedselsysteem

REPORT: Hoe overheden, bedrijven en consumenten kunnen bijdragen aan een duurzaam voedselsysteem

30-04-2019 | Voedsel is een eerste levensbehoefte. De productie van ons voedsel heeft wel een keerzijde voor de leefomgeving, zoals verlies van biodiversiteit en klimaatverandering. Door consumenten en ketens centraal te stellen in voedselbeleid, komen er nieuwe...

Compass Group gaat het gevecht aan tegen voedselverspilling

20-04-2019 | Foodservicebedrijf Compass Group heeft 24 april uitgeroepen tot Stop Food Waste Day, een internationaal initiatief in de strijd tegen voedselverspilling, in samenwerking met internationale klanten zoals Google en HSBC. top Food Waste Day kan meer dan 10...

GuestHouse Hotel maakt eigen bier van oud brood

15-04-2019 | Het GuestHouse Hotel in Kaatsheuvel maakt in samenwerking met Opener Bier in Dongen een eigen bier dat is gebrouwen met brood dat overblijft van het hotelontbijt: Ketshill’s Special Blond. Het bier is zowel op fles als op tap beschikbaar.   ‘Helaas...

‘Sociale Koelkast avond’ bij Fruitcafé De Helpende Hand

‘Sociale Koelkast avond’ bij Fruitcafé De Helpende Hand

25-02-2019 | In Fruitcafé De Helpende Hand vindt dinsdag 26 februari een ‘Sociale Koelkast avond’ plaats. Deze avond is bedoeld om samen na te denken over een sociale koelkast is De Wijert. ‘Welke plek is hiervoor geschikt en hoe kan dit idee gerealiseerd worden’ of...

Ikea bespaart meer dan 3 miljoen maaltijden

Ikea bespaart meer dan 3 miljoen maaltijden

14-02-2019| In 2018 heeft Ikea België 67 ton minder voedselafval en 288 ton minder CO2 geproduceerd in vergelijking met 2017. Dat zijn meer dan 3 miljoen maaltijden sinds de start van het ambitieuze ‘Food is Precious’-programma dat de meubelgigant in 2017 wereldwijd...

Nieuw: Soepcafé Assen om voedselverspilling tegen te gaan

Nieuw: Soepcafé Assen om voedselverspilling tegen te gaan

Een werkgroep van Transition Town Assen gaat op 25 januari van start met een maandelijks terugkerend Soepcafé. Soep van gered voedsel. Het Soepcafé is ontstaan vanuit de behoefte om voedselverspilling tegen te gaan, aldus de initiatiefnemers. ‘Daarnaast speelt...

Digitale innovatie op de Horecava: Think. Design. Create. Eat!

Digitale innovatie op de Horecava: Think. Design. Create. Eat!

08-01-2019 | In de horeca doen ze nog veel op de ouderwetse manier, vertelt Ruud Licht van startup Kuhler. Telefonisch een order plaatsen bij de groothandel bijvoorbeeld, liefst laat in de avond. Dan is het van: ‘Met Henk van snackbar ’t Balkje. Graag hetzelfde als...

Start-upLAB op Horecava 2019: een springplank voor ondernemers

Start-upLAB op Horecava 2019: een springplank voor ondernemers

07-01-2019 | De eerste beurs zonder foodverspilling. Dat is de Horecava 2019. Vanaf vandaag tot en met donderdag 10 januari vind je in de RAI Amsterdam alle innovaties op het gebied van foodservice. Opvallend dit jaar is de grote aandacht voor vegan,...

No Waste Network werkt samen met: