Horeca

In het nieuws

De duurzame horeca rukt steeds verder op

De duurzame horeca rukt steeds verder op

01-05-2019 | Eerlijke visrestaurants, regiokeuken of vegetarisch, duurzaam eten is in verschillende vormen al ruim in de horeca al aan te treffen. Voor duurzame horecabedrijven is er de Green Key certificering, en voor de kwaliteit van de groene keuken is er sinds...

REPORT: Hoe overheden, bedrijven en consumenten kunnen bijdragen aan een duurzaam voedselsysteem

REPORT: Hoe overheden, bedrijven en consumenten kunnen bijdragen aan een duurzaam voedselsysteem

30-04-2019 | Voedsel is een eerste levensbehoefte. De productie van ons voedsel heeft wel een keerzijde voor de leefomgeving, zoals verlies van biodiversiteit en klimaatverandering. Door consumenten en ketens centraal te stellen in voedselbeleid, komen er nieuwe...

GuestHouse Hotel maakt eigen bier van oud brood

15-04-2019 | Het GuestHouse Hotel in Kaatsheuvel maakt in samenwerking met Opener Bier in Dongen een eigen bier dat is gebrouwen met brood dat overblijft van het hotelontbijt: Ketshill’s Special Blond. Het bier is zowel op fles als op tap beschikbaar.   ‘Helaas...

Ikea bespaart meer dan 3 miljoen maaltijden

Ikea bespaart meer dan 3 miljoen maaltijden

14-02-2019| In 2018 heeft Ikea België 67 ton minder voedselafval en 288 ton minder CO2 geproduceerd in vergelijking met 2017. Dat zijn meer dan 3 miljoen maaltijden sinds de start van het ambitieuze ‘Food is Precious’-programma dat de meubelgigant in 2017 wereldwijd...

No Waste Network werkt samen met: