Producenten

In het nieuws

Voedselverspilling tegengaan met big data

Voedselverspilling tegengaan met big data

Jaarlijks wordt in Nederland naar schatting twee miljoen ton voedsel verspild. De nationale agenda tegen voedselverspilling is natuurlijk een manier om dat tegen te gaan, maar er zijn ook handige tools waarmee een duurzamer productie mogelijk is. FoodCast is zo’n...

Inschrijving Duurzame Dinsdag 2019 weer geopend

Inschrijving Duurzame Dinsdag 2019 weer geopend

30-04-2019 | Hét idee om voedselverspilling tegen te gaan, een vernieuwend concept voor duurzame energie of een project dat verschillende groepen mensen bij elkaar brengt. Vanaf maandag 8 april kan iedereen met een duurzaam idee of initiatief zich inschrijven voor...

Bananen redden van de prullenbak; deze start-up ziet er wel brood in

Bananen redden van de prullenbak; deze start-up ziet er wel brood in

29-04-2019 | Voedselverspilling is hot. Of nou ja, het tegengaan daarvan dan. Stipt bovenaan de lijst van meest weggegooide producten wereldwijd staat de banaan. Ieder jaar worden er namelijk zo’n 75 miljard eetbare bananen weggegooid. En daar zag ondernemer Laura...

Aanpak voedselverspilling kan groeiende industrie zijn

25-04-2019 | Een YMCA in Newcastle gebruikt koffiedik en gerecycled karton bij het telen van oesterzwammen, maar ze hebben financiering nodig. Het YMCA runt een stedelijk teeltbedrijf bij hun bedrijf in Walker, waar jongeren helpen om oesterzwammen te telen op...

Bakker Swart verkoop Magic Box tegen voedselverspilling

Bakker Swart verkoop Magic Box tegen voedselverspilling

27-02-2019 | Wat te doen met het brood en gebak dat over is na sluiting van de winkel? Dit vroeg eigenaar Ton Swart van Echte Bakker Swart uit Wervershoof zich ook af. De oplossing bleek simpel, verkopen via een speciale app voor een zeer gunstige prijs. Heel groot is...

Avocado’s krijgen een anti-voedselverspilling-laagje

Avocado’s krijgen een anti-voedselverspilling-laagje

07-02-2019 | Met een nieuwe technologie hoopt Nature’s Pride – de grootste avocado-handelaar van Nederland – zijn avocado’s langer houdbaar te maken en zo voedselverspilling terug te dringen. De avocado’s in kwestie worden bespoten met Apeel: een beschermend laagje...

Bedrijven willen voedselverspilling met de helft verminderen

Bedrijven willen voedselverspilling met de helft verminderen

28-12-2018 | In 2030 de voedselverspilling in Nederland terugdringen naar 1 miljoen ton per jaar: dat is de missie van Stichting Samen tegen Voedselverspilling, die deze week is opgericht.  Voor dit doel is er nu vijftien miljoen euro beschikbaar, waarvan bijna de...

Hema introduceert Magic Box

Hema introduceert Magic Box

08-11-2018 | Hema is in samenwerking met Too Good To Go gestart met het aanbieden van de Magic Box. Daarin zitten dagverse producten zoals brood, banket en maaltijdsalades die in de winkel niet meer verkocht kunnen worden. Hema start voorlopig met een pilot in...

HEMA en Too Good To Go samen in actie tegen voedselverspilling

HEMA en Too Good To Go samen in actie tegen voedselverspilling

07-11-2018 | Warenhuisketen HEMA doet in november samen met Too Good To Go in 5 Amsterdamse vestigingen een test met als doel voedselverspilling verder terug te dringen. Via de app van Too Good To Go biedt HEMA 'Magic Boxen' aan. In de Magix Box zitten dagverse...

Voedsel van de toekomst: Capsules eten, maar frietjes proeven

Voedsel van de toekomst: Capsules eten, maar frietjes proeven

19-10-2018 | Tijdens Dutch Design Week laten ontwerpers zien hoe zij nadenken over onze toekomst, zowel nabij als ver weg. Daarom vragen we hoe hun vakgebied eruitziet in de verre toekomst. Vandaag vertelt food- en conceptdesigner Chloé Rutzerveld hoe ons eten...

Goatober: bokkenvlees eten tegen voedselverspilling

Goatober: bokkenvlees eten tegen voedselverspilling

05-10-2018 | 'Red een geitenbok. Eet hem op!' Met deze boodschap wil boerenorganisatie ZLTO het eten van bokkenvlees stimuleren. Gisteren, op dierendag, startte er een speciale campagnemaand: Goatober. Een restaurant in Den Bosch serveerde tientallen gerechten met...

“Van misvormde tomaten kun je ook geweldige tomatensoep maken”

“Van misvormde tomaten kun je ook geweldige tomatensoep maken”

Jaarlijks gooien we minstens 5 miljard euro aan eten weg in Nederland. Dat kon sociaal ondernemer Bob Hutten niet verteren: hoe kunnen we reststromen uit de voedingsindustrie alsnog opmaken? Met behulp van een speciale impactlening van de Rabobank richtte hij de...

$700 mrd aan voedselverspilling is vermijdbaar, waar liggen de kansen?

$700 mrd aan voedselverspilling is vermijdbaar, waar liggen de kansen?

27-08-2018 | Voedselverpilling is niet alleen ethisch laakbaar, het is ook financieel een groot probleem. Volgens de Verenigde Naties gaat wereldwijd jaarlijks voor $1,2 biljoen aan voedsel verloren. Boston Consultung Group (BCG) onderzocht de mogelijkheden om daar...

Nederlander verspilt gemiddeld 992 kg zuivel per leven

Nederlander verspilt gemiddeld 992 kg zuivel per leven

10-07-2018 | Jaarlijks wordt op 1,4 miljard hectare voeding geproduceerd dat uiteindelijk wordt weggegooid. Hierbij maken boeren gebruik van 250 km3 water. De productie van het weggegooide voedsel gaat gepaard met de uitstoot van 3,3 gigaton CO2.  Ter vergelijking:...

No Waste Network werkt samen met: