Horeca

In het nieuws

Onderzoek naar voedselverspilling: Nederlandse huishoudens zijn goed op weg

Onderzoek naar voedselverspilling: Nederlandse huishoudens zijn goed op weg

Nederlandse huishoudens verspillen steeds minder voedsel. Onderzoek van het kabinet maakt bekend dat we in 2019 zeven kilo voedsel per persoon minder de prullenbak in gooien dan in 2016. Nog steeds wordt er 34,3 kilo per persoon weggegooid dit jaar. Het Ministerie van...

Oproep: inventarisatie wettelijke & private belemmeringen bij het tegengaan van voedselverspilling

Oproep: inventarisatie wettelijke & private belemmeringen bij het tegengaan van voedselverspilling

Stichting Samen Tegen Voedselverspilling inventariseert in samenwerking met het Ministerie LNV welke wet- en regelgeving en private afspraken het tegengaan van voedselverspilling belemmeren. Hiervoor organiseren wij een uitvraag middels een Open Consultatie voor alle...

Meer aandacht voor voedselverspilling in Haarlem

Meer aandacht voor voedselverspilling in Haarlem

In de Haarlemse horeca zijn er al diverse initiatieven om te voorkomen dat er voedsel verspild wordt. Voorbeelden hiervan zijn de Doggy Bag en de Tenminste-Houdbaar-Tot-diners. De gemeente Haarlem stimuleert projecten die voedselverspilling tegen gaan. In Nederland...

App Restoranto deelt 21 tips tegen voedselverspilling

Steeds meer organisaties houden zich bezig met het tegengaan van voedselverspilling. Het thema duurzaamheid blijft groeien in Nederland. Reden om na te denken hoe jouw organisatie bij kan dragen of processen kan optimaliseren om zo samen de strijd aan te gaan. Met dit...

De duurzame horeca rukt steeds verder op

De duurzame horeca rukt steeds verder op

01-05-2019 | Eerlijke visrestaurants, regiokeuken of vegetarisch, duurzaam eten is in verschillende vormen al ruim in de horeca al aan te treffen. Voor duurzame horecabedrijven is er de Green Key certificering, en voor de kwaliteit van de groene keuken is er sinds...

No Waste Network werkt samen met: