Instellingen
In het nieuws
‘Edese studenten laten je zien hoe je geld kunt besparen’
Drie studenten Communicatie van de Christelijk Hogeschool Ede hebben een campagne opgezet rondom voedselverspilling. Met de campagne #weggegooidgeld willen zij bewustwording creëren rondom dit probleem maar ook vooral in laten zien dat we geld weggooien door voedsel...
Studenten bedenken ‘simpele’ oplossing tegen voedselverspilling kantines
Een groep COM-studenten heeft een simpele oplossing om voedselverspilling in kantines tegen te gaan. Door te meten hoeveel studenten er in het pand zijn, kan bijvoorbeeld het aantal gesmeerde broodjes beter afgestemd worden op de behoefte en hoeft er minder weggegooid...
Brabant vermindert voedselverspilling in de zorg
Met beter en duurzamer eten kunnen zorgorganisaties binnen een jaar kosten besparen en voedselverspilling flink terugdringen. Dat blijkt uit metingen die Diverzio deed bij een groep van dertien Brabantse organisaties in de ouderenzorg, gehandicaptenzorg en ggz. De...
Voedselverspilling taboe op basisschool in Achterveld
Leerlingen van de Sint Jozefschool in de provincie Utrecht hebben afgelopen veel geleerd over voedselverspilling. Dit gebeurde aan de hand van het Rabo Foodcourt programma dat de Achterveldse basisschool onderging. Daaraan voorafgaande had de St. Jozefschool van...
EU helpt lidstaten voedselverspilling te meten
08-05-2019 | Voedselverspilling is een serieus probleem zonder concrete oplossing, deels omdat er te weinig informatie beschikbaar is over verspilling in de keten. De Europese Commissie wil daar verandering in brengen met een gemeenschappelijke methodologie om...
REPORT: Hoe overheden, bedrijven en consumenten kunnen bijdragen aan een duurzaam voedselsysteem
30-04-2019 | Voedsel is een eerste levensbehoefte. De productie van ons voedsel heeft wel een keerzijde voor de leefomgeving, zoals verlies van biodiversiteit en klimaatverandering. Door consumenten en ketens centraal te stellen in voedselbeleid, komen er nieuwe...
Inschrijving Duurzame Dinsdag 2019 weer geopend
30-04-2019 | Hét idee om voedselverspilling tegen te gaan, een vernieuwend concept voor duurzame energie of een project dat verschillende groepen mensen bij elkaar brengt. Vanaf maandag 8 april kan iedereen met een duurzaam idee of initiatief zich inschrijven voor...
Pilot scholen gezocht voor MBO challenge voedselverspilling
20-04-2019 | Vanaf september tot aan december loopt de MBO challenge met het thema voedselverspilling. Studenten gaan aan de slag met bedrijfsopdrachten en kijken dan vooral waar in de voedselketen er verspilling optreedt. Voor iedere student die een opleiding doet...
Masterclass HAS Hogeschool test voedselsysteem-interventiestrategie op voedselverspilling
13-04-2019 | Stel je voor: de bakker op de hoek heeft elke dag brood over en dat kan hij de dag erop niet meer gebruiken. Dus gooit hij het weg. Voedselverspilling. Hoe zou je dit kunnen oplossen? Je kunt er bijvoorbeeld croutons van maken. Maar volgens het lectoraat...
Hotelschool The Hague doet onderzoek naar voedselverspilling
27-03-2019 | Docent drs. Anna de Visser-Amundson, Senior Lecturer and Research Fellow in Marketing aan de Hotelschool The Haugue, heeft van het ministerie van OCW subsidie gekregen om landurig onderzoek te doen naar consumentengedrag en voedselverspilling. Met de...
Wellantcollege vraagt aandacht voor tegengaan voedselverspilling
18-01-2019 | Deze week was het de week van de circulaire economie, waarbij het gaat om het maximaliseren van het gebruik van producten en grondstoffen en het tegengaan van verspilling. Wethouder Leo Maat opende woensdag de bijeenkomst 'Happen en snappen' op het...
Bedrijven willen voedselverspilling met de helft verminderen
28-12-2018 | In 2030 de voedselverspilling in Nederland terugdringen naar 1 miljoen ton per jaar: dat is de missie van Stichting Samen tegen Voedselverspilling, die deze week is opgericht. Voor dit doel is er nu vijftien miljoen euro beschikbaar, waarvan bijna de...
Haagse Hotelschool strijdt tegen voedselverspilling
Tweedejaarsstudenten van de Hotelschool The Hague gaan de strijd aan tegen de voedselverspilling. Van ‘gered voedsel’ hebben zij als bewijs dat het anders kan 1500 nieuwe zeepjes gemaakt. Ook hebben de studenten in speciale Food Rescue Teams inmiddels al bijna 33.000...
Wellantcollege maakt Kerstlunch voor dementerende ouderen
17-12-2018 | Al weken zijn ze druk met de voorbereidingen. Dinsdag 18 december gaan leerlingen van het Wellant College dementerende ouderen een onvergetelijk moment bezorgen. Ze bereiden voor hen ‘een waanzinnige lunch’, vertelt Saar Oosterling, één van de...
Marfo introduceert nieuwe patiëntenmaaltijden
02-11-2018 | Marfo Food Group heeft speciaal voor het Delftse ziekenhuis Reinier de Graaf een nieuwe generatie gerechten op de markt gezet. De maaltijden zijn ontwikkeld door sterrenchef Pascal Jalhay. De 22 nieuwe gezonde gerechten zijn minimaal bewerkt en ontwikkeld...
Growing Ideas – Duurzame operatie voor gezonde ziekenhuismaaltijd
01-10-2018 | Het eten in ziekenhuizen en verpleeghuizen laat vaak te wensen over, waardoor veel voedsel in de prullenbak belandt. Stichting Diverzio helpt zorgorganisaties de omslag te maken naar vers en duurzaam eten door samen te werken met lokale boeren en telers....
$700 mrd aan voedselverspilling is vermijdbaar, waar liggen de kansen?
27-08-2018 | Voedselverpilling is niet alleen ethisch laakbaar, het is ook financieel een groot probleem. Volgens de Verenigde Naties gaat wereldwijd jaarlijks voor $1,2 biljoen aan voedsel verloren. Boston Consultung Group (BCG) onderzocht de mogelijkheden om daar...