Instellingen

In het nieuws

 

Brabant vermindert voedselverspilling in de zorg

Brabant vermindert voedselverspilling in de zorg

Met beter en duurzamer eten kunnen zorgorganisaties binnen een jaar kosten besparen en voedselverspilling flink terugdringen. Dat blijkt uit metingen die Diverzio deed bij een groep van dertien Brabantse organisaties in de ouderenzorg, gehandicaptenzorg en ggz. De...

Voedselverspilling taboe op basisschool in Achterveld

Voedselverspilling taboe op basisschool in Achterveld

Leerlingen van de Sint Jozefschool in de provincie Utrecht hebben afgelopen veel geleerd over voedselverspilling. Dit gebeurde aan de hand van het Rabo Foodcourt programma dat de Achterveldse basisschool onderging. Daaraan voorafgaande had de St. Jozefschool van...

EU helpt lidstaten voedselverspilling te meten

EU helpt lidstaten voedselverspilling te meten

08-05-2019 | Voedselverspilling is een serieus probleem zonder concrete oplossing, deels omdat er te weinig informatie beschikbaar is over verspilling in de keten. De Europese Commissie wil daar verandering in brengen met een gemeenschappelijke methodologie om...

REPORT: Hoe overheden, bedrijven en consumenten kunnen bijdragen aan een duurzaam voedselsysteem

REPORT: Hoe overheden, bedrijven en consumenten kunnen bijdragen aan een duurzaam voedselsysteem

30-04-2019 | Voedsel is een eerste levensbehoefte. De productie van ons voedsel heeft wel een keerzijde voor de leefomgeving, zoals verlies van biodiversiteit en klimaatverandering. Door consumenten en ketens centraal te stellen in voedselbeleid, komen er nieuwe...

Inschrijving Duurzame Dinsdag 2019 weer geopend

Inschrijving Duurzame Dinsdag 2019 weer geopend

30-04-2019 | Hét idee om voedselverspilling tegen te gaan, een vernieuwend concept voor duurzame energie of een project dat verschillende groepen mensen bij elkaar brengt. Vanaf maandag 8 april kan iedereen met een duurzaam idee of initiatief zich inschrijven voor...

Pilot scholen gezocht voor MBO challenge voedselverspilling

Pilot scholen gezocht voor MBO challenge voedselverspilling

20-04-2019 | Vanaf september tot aan december loopt de MBO challenge met het thema voedselverspilling. Studenten gaan aan de slag met bedrijfsopdrachten en kijken dan vooral waar in de voedselketen er verspilling optreedt. Voor iedere student die een opleiding doet...

Wellantcollege vraagt aandacht voor tegengaan voedselverspilling

Wellantcollege vraagt aandacht voor tegengaan voedselverspilling

18-01-2019 | Deze week was het de week van de circulaire economie, waarbij het gaat om het maximaliseren van het gebruik van producten en grondstoffen en het tegengaan van verspilling. Wethouder Leo Maat opende woensdag de bijeenkomst 'Happen en snappen' op het...

Haagse Hotelschool strijdt tegen voedselverspilling

Haagse Hotelschool strijdt tegen voedselverspilling

Tweedejaarsstudenten van de Hotelschool The Hague gaan de strijd aan tegen de voedselverspilling. Van ‘gered voedsel’ hebben zij als bewijs dat het anders kan 1500 nieuwe zeepjes gemaakt. Ook hebben de studenten in speciale Food Rescue Teams inmiddels al bijna 33.000...

Marfo introduceert nieuwe patiëntenmaaltijden

Marfo introduceert nieuwe patiëntenmaaltijden

02-11-2018 | Marfo Food Group heeft speciaal voor het Delftse ziekenhuis Reinier de Graaf een nieuwe generatie gerechten op de markt gezet. De maaltijden zijn ontwikkeld door sterrenchef Pascal Jalhay. De 22 nieuwe gezonde gerechten zijn minimaal bewerkt en ontwikkeld...

Growing Ideas – Duurzame operatie voor gezonde ziekenhuismaaltijd

Growing Ideas – Duurzame operatie voor gezonde ziekenhuismaaltijd

01-10-2018 | Het eten in ziekenhuizen en verpleeghuizen laat vaak te wensen over, waardoor veel voedsel in de prullenbak belandt. Stichting Diverzio helpt zorgorganisaties de omslag te maken naar vers en duurzaam eten door samen te werken met lokale boeren en telers....

No Waste Network werkt samen met: