Horeca

In het nieuws

Boete voor restjes in China

Boete voor restjes in China

President Xi Jinping van China heeft besloten om de strijd tegen voedselverspilling een stapje verder te nemen. Onder zijn campagne ‘Operatie Leeg Bord’ worden bedrijven die voedselverspilling promoten of faciliteren mogelijk beboet. Hetzelfde geldt voor mensen die in...

China lanceert campagne tegen voedselverspilling

China lanceert campagne tegen voedselverspilling

China heeft een nieuwe campagne tegen voedselverspilling opgezet. Dit is gebeurd nadat de Chinese president Xi Jinping hierop aandrong. Hij noemde de aantallen voedsel die verspild werden schokkend en verontrustend. Ook de COVID-19 crisis en zware overstromingen...

Robin Food, een nieuw leven voor groenteoverschotten

Robin Food, een nieuw leven voor groenteoverschotten

Sinds april wordt er door het Belgische Rikolto en Samenlevingsopbouw gekeken naar manieren waarop voedselverspilling verminderd kan worden. Samen hebben zij het project Robin Food opgezet. Doordat horecagelegenheden moesten sluiten tijdens de coronacrisis waren er...

AI prullenbak zorgt voor minder voedselverspilling

AI prullenbak zorgt voor minder voedselverspilling

Een Zwitserse start-up helpt ondernemingen met het meten van hun voedselverspilling. Om dingen te verbeteren moeten we ze immers vaak kunnen meten. Het bedrijf Kitro heeft een AI prullenbak ontworpen die meet hoeveel voedsel er wordt weggegooid. Op deze manier krijgen...

Verspilling is Verrukkelijk start crowdfunding om te blijven strijden tegen voedselverspilling

Verspilling is Verrukkelijk start crowdfunding om te blijven strijden tegen voedselverspilling

Ongeveer een derde van al het voedsel in de wereld wordt verspild. De ondernemers van Verspilling is Verrukkelijk zijn in 2018 een beweging gestart om zoveel mogelijk eten te redden van de verspillin­g. Daarom start Verspilling is Verrukkelijk een crowdfunding om...

Inspirerende initiatieven in coronatijd: horeca

Inspirerende initiatieven in coronatijd: horeca

Door het advies vanuit het kabinet moeten alle horeca in elk geval tot 1 juni gesloten blijven. Maar de horeca zit niet stil in deze tijd. Ze zijn uit noodzaak veel initiatieven gestart om toch te kunnen blijven draaien in deze moeilijke periode. De mogelijkheden van...

We moeten naar een duurzamer voedselsysteem

We moeten naar een duurzamer voedselsysteem

Uit een nieuw onderzoeksrapport blijkt dat er een verandering moet komen in de manier waarop we voedsel produceren en distribueren om in de toekomst voor betere voedselzekerheid te zorgen. Dit concluderen Europese wetenschappers die zich bezighielden met de vraag over...

Handgel voor zorginstellingen gemaakt van oud bier

Handgel voor zorginstellingen gemaakt van oud bier

Bierbrouwerijen schakelen over naar het produceren van handgel gemaakt van oud bier voor de zorginstellingen. Bij gesloten cafés halen de bierbrouwerijen bier op. Zo wordt nuttig gebruik gemaakt van het product dat niet meer geschikt is voor de verkoop. De horeca in...

Een miljard kilo aan aardappelen kunnen telers nergens meer kwijt

Een miljard kilo aan aardappelen kunnen telers nergens meer kwijt

Door het hele land heeft Nederland aardappeltelers met volle schuren. Zij kunnen hun aardappelen nu niet kwijt doordat alle horeca is gesloten in verband met het coronavirus. En dat terwijl Nederland een van de grootste producenten van frietaardappelen is van Europa....

#supportyourlocals: lokale voedselproducenten verkopen voedselboxen

#supportyourlocals: lokale voedselproducenten verkopen voedselboxen

De horeca ligt op zijn gat. Dat het een ramp is voor chefs en restauranthouders is duidelijk. Minder zichtbaar zijn de lokale producenten die veelal voor een groot deel van hun afzet afhankelijk zijn van de horeca. Terwijl de schappen van de supermarkt worden leeg...

Rabobank: forse vermindering voedselverspilling in horeca mogelijk

Rabobank: forse vermindering voedselverspilling in horeca mogelijk

Nederlandse restaurants en hotels kunnen gezamenlijk jaarlijks 61 miljoen kilo voedselverspilling vermijden en daarmee 582 miljoen euro besparen. Dit besparingspotentieel is maandag 13 januari bekendgemaakt tijdens de Horecava in de RAI Amsterdam op de slotdag van de...

‘Foodybag’ wordt de nieuwe benaming voor Doggybag

‘Foodybag’ wordt de nieuwe benaming voor Doggybag

Restaurants kunnen vanaf vandaag met een speciaal #verspillingsvrij-logo achter hun raam of op hun menukaart duidelijk maken dat zij zich inzetten tegen voedselverspilling. Wat de klant niet opeet, mag mee naar huis. Het logo, gelanceerd door minister Schouten van...

No Waste Network werkt samen met: