Tech en ontwikelingen

In het nieuws

Bewaaradvies Tool helpt appel- en perentelers

Bewaaradvies Tool helpt appel- en perentelers

Wageningen Food & Biobased Research heeft een bewaaradvies tool ontworpen om telers van appels en peren te helpen met het instellen van bewaarcondities van deze vruchten. Door dit bewaaradvies kan voedselverspilling worden teruggedrongen.    Bewaaradvies Tool...

Nieuwe SavrPak sticker verhoogd houdbaarheid

Nieuwe SavrPak sticker verhoogd houdbaarheid

De nieuwe SavrPak sticker voorkomt vochtvorming in de verpakkingen van voedsel en afhaalmaaltijden. Door deze vochtvorming aan te pakken zullen de producten minder snel bederven, waarmee voedselverspilling wordt voorkomen. De start van dit project was tijdens de...

Nieuwe elektronische appel vermindert voedselverspilling

Nieuwe elektronische appel vermindert voedselverspilling

Een nieuwe elektronische appel helpt tijdens het vervoeren van groenten en fruit met het verminderen van voedselverspilling. Door de elektronische appel tussen de andere appels te plaatsen in het krat tijdens het vervoeren kunnen er verschillende dingen worden...

Eierschalen en tomaten gebruiken voor duurzame rubber banden

Eierschalen en tomaten gebruiken voor duurzame rubber banden

Eierschalen, tomatenschillen en vele andere soorten voedsel die worden weggegooid kunnen worden hergebruikt en omgezet in duurzaam rubber. Dit rubber kan worden gebruikt in banden zoals een tijd geleden is gevonden door onderzoekers. Het materiaal dat normaal...

Lasertechniek bepaalt rijpheid avocado’s

Lasertechniek bepaalt rijpheid avocado’s

Door een nieuwe techniek kan er tegenwoordig beter bepaald worden wanneer avocado's goed rijp zijn. Op deze manier kan voedselverspilling tot wel 10% worden voorkomen binnen de toeleveringsketen. Ze worden nagekeken door middel van een technologie die ontwikkeld is...

Voedselverspilling Australische bananenexport beperken

Voedselverspilling Australische bananenexport beperken

Pacific Coast Produce (PCP) is in april 2020 een onderzoek gestart naar de verhoging van de kwaliteit van bananen. Het doel van dit onderzoeksproject is daarnaast ook om de verspilling binnen de keten te voorkomen. Het belangrijkste voor PCP is het kunnen leveren van...

Leerlingen van Technasium onderzoeken voedselverspilling

Leerlingen van Technasium onderzoeken voedselverspilling

Vorige week zijn zo’n 300 VWO leerlingen van 5 verschillende technasium-scholen gestart met een project waarin het tegengaan van voedselverspilling wordt onderzocht. Ze doen dit voor hun vak Onderzoek & Ontwerpen. Dit is de eerste keer in Nederland dat er zo veel...

Meten van voedselverspilling horeca door slimme weegschaal

Meten van voedselverspilling horeca door slimme weegschaal

In Nederland wordt er jaarlijks ongeveer 200.000 ton aan voedsel de prullenbak in gegooid. Dit gaat om voedsel wat al bereid is, maar ook onbereid voedsel. De startup Zero foodwaste wil met behulp van slimme camera’s en weegschalen inzicht geven in dit...

Bioprotectie bij verminderen voedselverspilling en plastic gebruik

Bioprotectie bij verminderen voedselverspilling en plastic gebruik

Bioprotectie is een methode waarbij een specifieke combinatie bacteriën wordt toegevoegd waardoor andere bacteriegroei juist weer remt. Hierdoor wordt uiteindelijk minder melkzuur geproduceerd, wat voordelig is voor de houdbaarheid. Bioprotectie is dus een manier om...

No Waste Network werkt samen met: